Vinkøl til opbevaring af dine vine

Afadmin

Vinkøl til opbevaring af dine vine

Hav dine vine på køl så de holder sig friske

Er du en rigtig vinelsker som altid gemmer sine vine til en god dag, og er du en sand livsnyder med sans for kvalitet? Så går du nok meget højt op i at passe og opbevare dine vine så de holder sig godt. Hvis du ikke altid drikker din vin samme dag du køber den vil du nok gavne meget godt af have den i en form for vinkøl. At have dine vin på køl i en længevarende periode vil sikre at de holder sig godt, og ikke påvirkes af øvrige temperaturer eller lignende.

Mange mennesker er måske ikke klar over at højere temperaturer kan forhøje vinens udviklingsproces og minimere holdbarhedstiden. Er vinene opbevaret et sted hvor temperaturen svinger, vil dette også have en dårlig indvirkning. Derfor skal de helst stå et sted væk fra køkkenet eller stuen og stå mere isoleret, så de kan udleve deres optimale levetid. Det bedste sted at opbevare dine vine er derfor ved enten at have dem på køl i en vinkøler, eller i et rum hvor du ved der er en køligere temperatur.

 

Et vinkøl som passer dig

Der findes forskellige måder at opbevare dine vine sikkert og køligt på. Et godt sted at starte ville være at have dem i et vinkøleskab. Et vinkøleskab fungerer således at temperaturen kan indstilles efter dine behov, og vil passe lige netop det dine vine skal bruge. Det kan inddeles i flere zoner, og du kan få dem i en tilpassende størrelse, alt efter dine ønsker. De kan placeres hvor end du ønsker, så dine vine er lettilgængelige. Det er vigtigt at du tænker på pladsen og mængden af din vinsamling inden du beslutter hvilket vinkøleskab du skal have dig, men det er en af de bedste måder at have dine vine på køl på.

En anden måde er selvfølgelig at komme dem i en kælder, et øvre loftrum, eller i et skab hvor der en mild og stabil temperatur. På den måde holder du dem også væk fra lyset, som også kan ændre smagen og gøre at vinen ældes hurtigere. Som udgangspunkt skal vinen opbevares på en almindelig temperatur på 12-14 grader. Et vinkøl behøver derfor ikke at være noget fancy udefrakommende produkt, men kan være et sikkert og brugbart sted i dit eget hjem. Det kræver blot du har det rigtige udstyr at stable vinene på.

 

Fra vinkøl til servering

Ingen vine bør serveres for varme eller lunkne, og det gør sig gældende for alle slags vine. En vin sat på køl, i et vinkøl, vil derfor altid kunne nydes langt bedre. Dels varmes den hurtigt op efter den er blevet serveret, og det vil derfor ikke være et problem at have vinen et køligere sted. Dertil er der stor mening om at nogle vine bør servers kolde, mens andre bør serveres på stuetemperatur. Hvidvine og rosévine opbevares som regel i køleskabe eller vinkøleskabe nogle timer før servering, mens en rødvin serveres ved stuetemperatur. Alt afhængigt af hvilken rødvin du drikker, vil det dog være en god ide at have den på køl, specielt i sommerperioden.  Dog skal en rødvin ikke stå på køl for længe, og bestemt ikke under særligt kølige forhold. Det rette vinkøl med det rette koncept og princip, kan være den rigtige løsning for den person som elsker både rød -og hvidvin, og alt midt i mellem. Har du et stort sortiment af alle slags vine, og en bestemt serveringsprocedure, så vig ikke tilbage fra at få det rette vinkøl til dine vine.

Om forfatteren

admin administrator